×

Povestea mea – caz umanitar: Elena Daniela Chirnoaga

Ma numesc Elena Daniela Chirnoaga, am 33 de ani, sunt din Galati si, anul trecut – 2015, in iulie, am fost diagnosticata cu neurofibromatoza tip 2 – caz spontan (tumori cerebrale si spinale). Este o maladie care apare la o persoana din 40.000.

Inca din 2010-2011 a aparut un semn al bolii… a inceput sa scada auzul pe urechea dreapta deoarece tumoarea de pe nervul auditiv drept incepea sa puna presiune. Facand in acea perioada o audiograma, nu mi s-a spus nimic alarmant… Se spunea pe atunci ca ar fi de vina o trauma sonora, o otita netratata sau stresul. In timp auzul s-a slabit si mai rau. Am continuat cu vizitele la O.R.L. si anul trecut am fost diagnosticata cu Otoscreloza pe urechea dreapta. Mi-am cumparat proteza auditiva si m-am impacat cu gandul. La putin timp dupa am afectuat un C.T. la insistentele medicului oftalmolog, care dorea sa se lamureasca deoarece eram intre doua diagnostice. Imediat dupa efectuarea testului, un medic neurochirurg a vizualizat C.T.-ul si am fost diagnosticata – neurozibromatoza tip 2.

Am tumori (meningioame) in zona calotei, un neurinom pe acustic pe nervul auditiv drept (dar si pe nervii din zona) si  un altul le nervul auditiv stang. La scurt timp am efectuat un R.M.N. ce a fost interpretat de domnul dr. Vasile Ciobotaru (Sp. Bagdasar-Arseni) si a confirmat diagnosticul. Pe acest RMN s-a observat ca trunchiul cerebral este foarte ingustat din cauza tumorilor ce il apasau, era ca o clepsidra.

In august 2015, am fost operata la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucuresti. Interventia a fost pe partea dreapta a capului si a fost extirpata (asa credeam initial) tumora (aproximativ 4 cm) si, odata cu ea, medicul a mai scos una din zona gatului, pentru ca aveam probleme de deglutie. La aceasta interventie, datorita dimensiunii mari a tumorii, doctorul mi-a sectionat nervul auditiv (nu mai aud cu urechea dreapta) si mi-a atins nervul facial (am pareza faciala). In urma operatiei am ramas fara lacrimi pe ochiul drept, secretii nazale pe nara dreapta, fara gust si saliva pe partea dreaptă a gurii.

Pentru ca mai am o tumora pe nervul auditiv stang de aproximativ 2 cm, auzul imi este afectat. Aud si inteleg 5 cuvinte din 10 si auzul regreseaza pe zi ce trece. Se poate monitoriza aceasta maladie si eventual interveni chirurgical cand marimea tumorilor o permite. Anul acesta, 2016, in iulie am efectuat un R.M.N. pentru zona cervicala unde s-a observat ca mai am alte 5 forme tumorale si parte din ele imi pun in pericol mobilitatea bratelor. Si ultimul R.M.N. a fost pentru zona toraco-lombara, aici totul este curat. Mi-am acceptat boala si noua infatisare si lupt cu ea. Nu o las sa ma rapuna.

Never give up! (Nu cedati niciodata!)


R.M.N. cervical

R.M.N. cervical


R.M.N. cerebral inainte de operatie

R.M.N. cerebral inainte de operatie


R.M.N. cerebral dupa operatie

R.M.N. cerebral inainte de operatie


Daca doriti sa ajutati o puteti face donand in conturile:

IBAN LEI: RO16RZBR0000060015881236, deschis la Banca Raiffeisen pe numele Elena Daniela Chirnoaga.

IBAN EURO: RO08RZBR0000060018675562, deschis la Banca Raiffeisen pe numele Elena Daniela Chirnoaga, Codul SWIFT este RZBRROBU


Cazul a fost mediatizat si pe PROTV aici!

 

Pagina facebook originala: click aici!

Grupul facebook in care puteti licita pentru a o ajuta pe Elena click aici!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?